Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage.

I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Tankar om livet, lyckan, sorgen och allt däremellan

Hej! Här kommer några bilder sen sist. I lördags var vi en sväng till Visby för att fira mors dag lite i förskott, vi åt en pizza på Isola Bella och njöt av tomma gränder och lekte i Hästarnas dal. Det kan låta självklart och idylliskt kanske och jag har tänkt på det Elsa skrev häromdagen: om alla tacksamma, lyckliga inlägg på bloggar och Instagram. Det slog mig att jag kanske uppfattas så, som att jag lever det enkla lyckliga livet på Gotland? Men den som följt mig från början vet att jag har mitt bagage och min sorg, men jag skriver inte om det så ofta. Jag la aldrig upp något på Instagram på mors dag, det var en fin dag hos vänner men med blandade känslor. Och jag vet att det finns många med mig som delar den känslan (Lotta @dromma fångade det så bra i ord på stories på Instagram). Jag blir liksom påmind om allt som är svårt, om att jag är mor till två barn men där ett är i himlen och relationen till min egen mamma som är allt annat än enkel. I de lägena lämnar jag den digitala sfären och stannar i verkligheten, precis intill min son och min man och gör det bästa och finaste jag kan av det jag har <3 När vi hade förlorat vår nyfödda dotter, två dagar efter förlossningen, så tänkte jag att jag aldrig skulle kunna bli lycklig igen. Jag menar hur kan man bli det med ett enormt svart hål i hjärtat? Jag har nu under två års tid lärt mig att sorgen aldrig går över, men att man lär sig att leva med den. Lycka för mig är inte längre strävan efter ett varaktigt tillstånd utan de små stunder som förgyller livet och vardagen. Det är de stunderna jag aktivt söker och primärt vill dela här, kanske framförallt för min egen skull, för att i allt det svåra tydligare kunna se att livet kan vara vackert ändå. Så det du ser här är många gånger mina stunder av lycka och samtidigt där bakom odlingar, kreativa projekt och sandstränder så pågår ett liv fyllt av utmaningar precis som i vilket annat liv som helst.Så på söndagen landade vi här på Lyckliga Gården och hos Elin, Jonas, Margot och lilla Ingeborg. Rabarberpaj i skuggan och samtal om livet, framtiden och täckodling. Just precis en sån där stund av lycka med lugn och ro, kravlöst häng i goda vänners lag <3

Följ mig på Bloglovin och Instagram

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 4 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

 1. volang volang skriver:

  Så fint skrivet. <3

 2. skilladflorals skriver:

  Ja, verkligen fint, ärligt och skört.

 3. […] turer till ett somrigt Visby och DIY blomsterkonfetti till sommarens bröllop och fester. Några personliga tankar kring lycka fick avsluta månaden. Det är alltid lite läskigt att vara så personlig så tack för all […]

 4. Sofia skriver:

  Vad fint skrivet och en bra påminnelse att det är mer som sker än det man ser. Önskar dig allt gott!
  Sofia