Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage.

I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Scones med hallon och kardemumma

I helgen så gjorde vi scones med hallon och kardemumma till mellis. Jag tycker att scones är ett sånt bra mellanting mellan fikabröd och matbröd, snabbt och lätt att slänga ihop också. Efter timmar av utelek så landade vi här i värmen med kaffe och nybakt vid tre-tiden.SCONES MED HALLON OCH STÖTT KARDEMUMMA

8 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl farinsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjölk
en näve frysta hallon
stött kardemumma
ägg och farinsocker till pensling

Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna. Vispa sen samman ägg och mjölk. Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg. Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen. Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker. Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.

Follow my blog with Bloglovin

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] hos Mrs Mighetto med duon Anna Sylvan och Malin Mighetto.  Kreativitet i form av ett recept på scones med hallon och kardemumma och två stycken DIY-inlägg rymdes också i denna månad.Vårt bröllop figurerade på Sisters in […]