Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage.

I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Lanseringsfrukost av Miss Della med Mrs Mighetto

Idag på alla hjärtans dag så lanseras Miss Della <3 Ett alldeles särskilt vackert print från duon Mrs Mighetto. Motivet har skapats med extra mycket kärlek och eftertanke tillsammans med Ditte Svanfeldt. Miss Della är baserad på en verklig person, Dittes dotter Della. Hon föddes med en cp-skada och beskedet kom redan när hon låg i magen. Della förstår och känner så mycket, men har aldrig kunnat prata, inte heller kunnat gå. Hon lever på begränsad tid med sin mamma, pappa och sina syskon. 

…I taket lyser stjärnorna och glitter regnar ner i Miss Dellas bruna lockar. Hon dansar i takt till låga toner och hennes oövervinneliga styrka fyller rummet. Tiden stannar och Miss Della sprider magi, idag är det glitter och fjärilar. Här och nu är alla tillsammans och kärleken besegrar allt.

Della är ett av de tusentals barn som föds med en skada. Hon är symbolen för familjer som lever i ständig oro över sitt sjuka barn, rädslor som är omöjliga att förstå, men framför allt lever de med obeskrivlig kärlek till sitt eget mirakel. 25 kr per såld poster går oavkortat till Hjärnfonden och deras arbete med forskning kring sjukdomar, skador och funktionsnedsättningar i hjärnan. Återförsäljare av Miss Della kan du hitta här.
Så igår vaknade jag upp i det vackraste av hem, som tillhör min vän illustratören Malin Mighetto. Vi gick upp vid halv sju-tiden för att göra oss klara för frukost på Berns och lanseringen av Miss Della. Efter morgonens första kopp kaffe så kom också Anna Sylvan som är den andra halvan av Mrs Mighetto. De hade förberett så himla fina påsar med gåvor till alla frukostgäster, jag ska visa innehållet lite längre ner i inlägget. Vi hjälptes åt att packa bilen och rullade sen vidare in mot city och Berns Salonger.Jättefint gäng bestående av Helena Lyth, Linda/VolangMaria Soxbo/Husligheter, Petra/Minimocks, Malin Lindner, Elin /Studioelwa  Anna Kubel, Emily Slotte, Jasmina Bylund, Towe Rönne-Petersén, Caroline Borg och Sofia/Mokkasin. Så roligt att träffas i verkligheten och samtidigt knyta nya kontakter!När alla slagit sig ner till bords så började Anna berätta om Mrs Mighettos resa, om hur hon och Malin träffades och hur företaget tog form. Och redan idag har de samlat in över 30 000 kronor till hjärnfonden genom detta projekt. Fantastiskt ju! Anna avlöstes av Emelie från Hjärnfonden, hon berättade om stiftelsen och deras arbete. Så viktigt!Här ovan har vi dem tillsammans – Malin, Anna och Ditte och så Miss Della i mitten förstås. Så fint att få träffa Ditte i person, jag hittade till hennes blogg och instagram genom just Mrs Mighetto. Hon är så ung men har så mycket livserfarenhet redan. Det finns så mycket i hennes berättelser som jag relaterar till i mitt och vårt familjeliv. Om att leva i nuet och värna om varandra och där sorg och glädje existerar sida vid sida varje dag. Jag relaterar också till den oro de måste leva med varje dag – genom den oro jag själv upplevde under det dygn som vår lilla dotter kämpade för sitt liv. Jag följer dem och gläds och inspireras oerhört genom den kärlek och styrka som familjen utstrålar. De verkar vara ett sånt fantastiskt team där kärleken till varandra är det centrala, varje dag.Så idag är jag åter på ön efter att ha varit på vift i 5 dagar. Så himla glad att få umgås med vänner och de senaste dagarnas kvalitetstid med den här fina människan här ovan <3 Tack för all din gästfrihet Malin! Jag gläds åt alla fina möten och gåvorna jag fått. Nu känns skönt att blicka ut över åkrarna igen efter dagar med mycket intryck. Jag kramar min lilla familj extra hårt ikväll och tänker på alla som kämpar med sitt, litet som smått. Önskar er en fin alla <3 dag!

Follow my blog with Bloglovin

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 2 Kommentarer
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] precis som Januari, på en Stockholmsvisit. Jag var på min barndomsvän Elins möhippa och lanseringen av Miss Della på Berns Salonger.Jag passade även på att fota lite hemma hos Mrs Mighetto med duon Anna Sylvan […]

  2. […] är Här är Anna och Malin i full gång för att förbereda inför lanseringen av Miss Della.Om du vill se mer av kontoret och veta mer så kika in hos Alcro och deras besök på […]