Bloggar Inspiration Inredning Reseguider Hälsa & Skönhet Mat Mode DIY

Jag heter Therese och bor med min familj på Gotland. För två år sedan tog vi steget från storstaden till landsbygden. Vi flyttade till vårt sommarhus, som vi skämtsamt brukade kalla Plåthuset. Ett trähus som på 70-talet försetts med plåtfasad.

Jag arbetar som frilansdesigner och kreatör. Tillsammans med min man driver jag även Studio Plåthuset, en gemensam kreativ plattform med atélje och pop up butik. Under samma tak kombinerar vi alla våra intressen: design, konst och vintage.

I bloggen delar jag med mig av olika kreativa projekt, livet på landet, mitt hem, arbete och annat som inspirerar mig.

Välkommen!

Kontakt: info@studioplathuset.com

Vykort från helgen

De bästa sakerna i livet är gratis sägs det. Eller gratis är väl att ta i men ibland så sker de mest fantastiska ögonblicken precis runt hörnet och helt utan några krav. I fredags var ett sånt ögonblick då vi blev hembjudna till Steve och Marei som bor i Ekeby, några kilometer hemifrån oss. Steve är själv musiker och på kvällens program stod det vegetarisk soppa och ”house concert” i deras vardagsrum. De hade bjudit vänner och bekanta, barn som vuxna och totalt var vi väl en 40 personer som samlades i deras hem vid halv sju på fredagskvällen.Steve, Marei och deras två sönder har nyss flyttat in i det här underbara huset! Men tanke på snickarglädjen är det svårt att inte tänka på Villa Ville kulla, här med pardörrarna och verandan i fokus.Det bjöds på grönsakssoppa, hembakt bröd och lite annat smått och gott. Alla gäster fick ta för sig och sen slå sig ner i vardagsrummet.En liten scen hade riggats i en hörnet av vardagsrummet och supermysig stämning med dämpad belysning och tända ljus överallt.Strax efter klockan sju började konserten med Jenny Mitchell, singer-song-writer från Nya Zeeland. Jenny blandar country, folk och americana och påminner mig stundtals om First aid kit. Akutisken i salen var helt otrolig. Hur hon balanserade sin röst och instrumentet så att det fyllde rummet helt perfekt. En av de första hus-konserterna jag har varit på. Att få en sån personlig och nära kontakt med artisten och musiken. Svettiga klubbar och stora arenor i all ära, men detta var något helt annat! (Kanske såg du mitt klipp på Instagram Stories?)Det närmade sig läggdags för vissa och Harry somnade gott i Johns knä <3Jenny Mitchell kommer från staden Gore på södra delen av Nya Zeeland. Hennes tidiga musikinfluenser var Jonny Cash, The Dixie Chicks och Hank Williams. Idag influeras hon av en mängd olika artister som Gillian Welch, The Lumineers, Miranda Lambert och Norah Jones.

Jenny har vunnit flera musiktävlingar och när hon bara var 14 år blev hon trea i tv-programmet Nya Zeeland’s Got Talent. Efter showen fortsatte hon med sin debutalbum, The Old Oak och just nu arbetar hon på sitt nya album Wild Fires. Är du nyfiken på hur Jenny låter? Lyssna här!

Tack Steve, Marei och Jenny för en helt magisk kväll!

 

Dela på Facebook Dela på Twitter Dela på Pinterest 1 Kommentar
Kommentera
Namn *
E-mail *
Hemsida / Blogg

  1. […] ålder. Med öppna armar bjuder de in oss på barnkalas och annat härligt som bland annat det här. Det uppstår innerliga samtal om både det svåra och fina i livet och hjärtat mitt blir alldeles […]